15 mei 2021
15 mei 2021

Vertrek Petra Blankwaard

2 reacties

Na 8 jaar actief te zijn geweest als vrijwilliger en bestuurslid van Stichting ZoekJeMee heeft Petra Blankwaard op 1 mei 2021 haar functie als voorzitter overgedragen aan Astrid van Eijk.
ZoekJeMee is in mei 2013 gestart met de publicatie van de vermissing van de twee broertjes uit Zeist. Zoekjemee kwam voort uit het twitteraccount @JulianRubenNL dat daar toen voor was opgericht. Petra startte destijds als vrijwilliger en bij oprichting van de stichting in september 2013 trad zij toe tot het bestuur. In de jaren daarna is ZoekJeMee op social media flink gegroeid waardoor een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan het helpen oplossen van persoonsvermissingen.

Deze groei was niet alleen mogelijk door de inzet van de vrijwilligers, maar ook door hulp van derden. Zo hebben we met name in de beginperiode veel geleerd van de medewerkers van het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP) van de Nationale Politie over communicatie rondom vermissingen en over hoe je omgaat met privacy van vermisten en achterblijvers. Begin 2019 heeft OBI4wan ons voorzien van een op maat ingericht webcaresysteem waardoor we nog beter in staat zijn alle nieuws over vermissingen centraal te monitoren en volgers op social media te woord te staan. Verder hebben we van diverse partijen de kans gekregen om presentaties te verzorgen over ons werk en is samengewerkt met groepen ‘in het veld’ zoals Reddingshonden RHWW. Ook het vertrouwen van achterblijvers is ons gegund: hen wordt gevraagd openheid te geven over de (vaak persoonlijke) omstandigheden rondom een vermissing.

Petra dankt via deze weg haar collega-vrijwilligers, de adviseurs van ZoekJeMee, volgers op social media, achterblijvers, pers en overige ondersteuners voor de prettige samenwerking en alle hulp die is geboden om ZoekJeMee te vormen tot wat het nu is. Ze wenst het ZoekJeMee-team veel succes met de voortzetting van dit waardevolle werk.

Het team van ZoekJeMee dankt op haar beurt Petra voor het werk dat zij de afgelopen jaren voor ZoekJeMee heeft gedaan. Dankzij de inzet en toewijding van Petra kunnen wij ZoekJeMee voortzetten en ons best blijven doen voor de mensen die het nodig hebben.

2 Responses to Vertrek Petra Blankwaard
 1. Petra blankwaard,
  Ik bedank je voor het oprichten van Zoekjemee, naar aanleiding van de vermissing van Ruben en julian, heb vanaf die vermissing van hun, tot som laat in de nacht dat gevolgt tot ze gevonden werden op 19 mei dat jaar. Zal. het nooit vergeten op die datum, want toen was ik 20 jaar getrouwd . En op dat moment dat ze gevonden werden, waren wij met de kinderen in het bos bij een meer in Epe, Waar we nog elke keer heen gaan en gelijk naar de schaapskooi.
  Maar ik wens je nu heel veel vrije tijd om leuke dingen te doen en bedanken dat Zoekjemee, voor vele mensen welkom was wegens vermissing en ook veel terug zijn gekomen, voor sommige te laat helaas.
  Maar veel geluk en gezondheid in de toekomst.
  Mvg Rita Eilers-Adelerhof

  • Hoi Rita,

   Hartelijk dank voor je mooie reactie. Ik begrijp goed dat de vermissing van de broertjes veel indruk heeft gemaakt en je nog zo helder voor de geest staat ondanks de verstreken jaren. Deze vermissing is voor mij/ons ook een indrukwekkende geweest. Ik heb voldoening van de hulp die ik binnen mijn grenzen heb kunnen bieden. Alhoewel er altijd vermissingen zullen zijn die een ongewenste / verdrietige afloop hebben wordt de aandacht voor en inzet bij zulke vermissingen door de achterblijvers erg gewaardeerd. En die aandacht komt niet alleen van ons maar ook van mensen zoals jij, betrokken volgers die helpen een vermissing een groter online bereik te geven. Het mooiste scenario is natuurlijk een vermissing die door een groot bereik een positieve afloop heeft die het anders mogelijk niet zou hebben gehad.

   Ik wil jou als trouwe volger bedanken voor jouw hulp en betrokkenheid!

   Gr. Petra


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *