Kind vermist

Kind vermist?

vermistKind vermist? Doe zo snel mogelijk aangifte van vermissing bij de politie. Er zullen gegevens van het vermiste kind worden opgenomen, zoals voor- en achternaam, leeftijd, geboortedatum, adres, plaats en datum van vermissing.

Met betrekking tot de uiterlijke kenmerken zal men vragen naar de lengte, haarkleur en haardracht, kleur van de ogen, postuur en bijzondere kenmerken zoals littekens, moedervlekken etc. Geef ook zo nauwkeurig mogelijk een beschrijving van de gedragen kleding tijdens de vermissing. Verstrek een recente foto aan de politie, eventueel meerdere.

Noteer de naam en contactgegevens van degene bij wie je aangifte hebt gedaan.

Wat doet de politie?

Bij vermissing van een jong kind (onder de twaalf jaar) komt de politie snel in actie. Afhankelijk van de ingeschatte ernst van de situatie worden diverse middelen ingezet om het kind zo snel mogelijk terug te vinden. Denk aan een Amber Alert, Burgernet actie, oproepen in diverse media (waaronder social media), zoekacties, vermelding op website en natrekken van eventuele tips.

Wat kun je zelf doen?

Zoek op plaatsen in de buurt die gevaarlijk kunnen zijn: bij water, putten, drukke straten en parkeerplaatsen. Ga kijken op plaatsen waar het kind graag komt, zoals speelplaatsen of vriendjes in de buurt.
Neem contact op met familie, vrienden, buren, mensen van school of andere personen (bijvoorbeeld een oude kinderoppas) waar het kind misschien kan zijn. Maak een lijst van iedereen die je hebt gesproken en schrijf op welke informatie je hebt gekregen. Deel deze informatie met de politie en zorg ervoor dat je goed bereikbaar blijft.

Hulp van ZoekJeMee

De eerste 24 uur na de vermissing van een kind zijn essentieel. Het is dan ook belangrijk om de vermissing zo snel mogelijk onder de aandacht te krijgen bij een zo groot mogelijk publiek. ZoekJeMee biedt online hulp bij het verspreiden van informatie over het vermiste kind. We maken een pagina aan op deze website, en starten met verspreiding van het nieuws waarmee we onze volgers op Twitter en Facebook oproepen om uit te kijken naar het kind. Alle nieuwe informatie (op basis van feiten) wordt verzameld en gecommuniceerd.

We beschikken over een groot team van vrijwilligers dat kan worden ingezet. Zo kan naast de informatieverstrekking een beroep op ons worden gedaan voor andere hulp. Denk aan praktische tips en steun.

Gebruik maken van onze expertise en hulp bij vermissing van jouw kind? Meld je vermissing en we gaan direct aan de slag!