05 aug 2018
5 augustus 2018

Vacature vrijwilliger social media

0 reacties

Ben jij op zoek naar uitdagend vrijwilligerswerk?

Dan zoekt ZoekJeMee jou.

Laat ik beginnen met me eerst even voor te stellen. Mijn naam is Gert de Kievit. Ik ben 66 jaar en gepensioneerd journalist. Op 1 oktober 2017 werd mij gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van Stichting ZoekJeMee, een burgerinitiatief dat vermissingen van personen deelt op social media. Ik heb daar ja op gezegd. Binnen een week werd ik gegrepen door het fantastische werk dat de vrijwilligers van ZoekJeMee doen en besloot ik ook actief mee te gaan draaien. Ik heb daar geen spijt van gekregen, want het is heel mooi werk dat heel veel voldoening geeft. Niet altijd even makkelijk, want het is best intensief en soms is het verloop van een vermissing heel aangrijpend. Maar wat telt is een bijdrage te mogen leveren om het bereik zo groot mogelijk te maken, waarmee een vermissing wellicht snel tot een goed einde kan worden gebracht.

Wat doet ZoekJeMee?

Stichting ZoekJeMee deelt vermissingen die via verschillende politiekanalen binnenkomen met als doel het politiewerk te ondersteunen en berichtgeving te stroomlijnen. Dit doen wij op Facebook, Twitter, Instagram en zoekjemee.nl. Wij monitoren de reacties die op onze berichten geplaatst worden en geven antwoord op vragen van onze volgers. Indien nodig hebben wij contact met de politie.
Het komt ook voor dat een vermissing door achterblijvers wordt gemeld via onze website. Dan is er altijd telefonisch contact met politie en achterblijvers.

Wat verwachten wij van jou?

Uiteraard dat je affiniteit hebt met vermissingen. Maar ook dat je de Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling goed beheerst. Dat je één of meer dagdelen (bij voorkeur doordeweeks overdag) beschikbaar bent en bereid bent om collega-vrijwilligers met raad en daad bij te staan.

Wat bieden wij jou?

Een warm welkom in ons team dat momenteel bestaat uit vijf vrijwilligers en intensieve begeleiding.
Omdat onze vrijwilligers woonachtig zijn in verschillende delen van het land en van huis uit werken, maken wij voor overleg gebruik van een groepsapp. Ook proberen we minimaal twee keer per jaar bij elkaar te komen op een centraal gelegen locatie.

Lijkt het jou wat om ons team te versterken?

Stuur dan een email met je gegevens en motivatie naar: vermissingen@zoekjemee.nl
Ik kijk ernaar uit om jou als nieuwe collega-vrijwilliger te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Gert de Kievit,
Secretaris/vrijwilligerscoördinator