????Click here for English

James Grealis

Wat is er gebeurd met James Grealis? Deze vraag houdt zijn familie nu al tien jaar lang in z’n greep. Leeft hij nog of is hij misschien slachtoffer geworden van een misdrijf? “Er moet toch wel iemand zijn die weet waar James is of wat er met hem is gebeurd”, vraagt zijn zus Helen zich vertwijfeld af.

10 jaar vermist

De Ierse timmerman James Patrick Grealis, ook wel bekend als JP, komt als 23-jarige in april 2007 naar Nederland in de hoop hier werk te vinden. James komt uit Tonragee, een dorpje op het Ierse eiland Achill. Andere mannen van het eiland waren hem al voorgegaan: ook zij hadden de oversteek gemaakt en vonden hier werk.
James komt terecht in Noord-Brabant (Breda) en gaat als uitzendkracht aan de slag in de bouw. Hij heeft een zeer hechte band met zijn ouders en vier oudere zussen en er is dan ook vaak telefonisch contact. Sinds 23 oktober 2008 heeft zijn familie echter niets meer van hem gehoord. De moeder van James is in 2015 overleden zonder te weten wat er met haar enige zoon is gebeurd. De gezondheid van de vader van James is sindsdien erg verslechterd. De kans dat hij net als zijn vrouw komt te overlijden zonder te weten wat zijn zoon is overkomen, is dus reëel. De vier zussen Helen, Claire, Caroline en Bernadette tasten nog altijd in het duister wat er met hun geliefde jongste broer is gebeurd.

Nachtmerrie

Voor de familie van James is zijn verdwijning een voortdurende nachtmerrie. Er moeten mensen zijn die meer weten over zijn lot, maar tot op heden liggen alle opties nog open. Is James vrijwillig ergens een nieuw leven begonnen? Of is hem iets overkomen, is hij slachtoffer geworden van een misdrijf? De familie denkt het laatste: dat James slachtoffer is geworden van een misdrijf.

ZoekJeMee schakelt het publiek in en hoopt daarmee tips of informatie boven water te krijgen die helpen deze zaak op te lossen en de familie duidelijkheid te geven over het lot van James.

De familie heeft een beloning uitgeloofd van € 10.000 voor tips die leiden tot de oplossing van de vermissing van James Grealis.

Wat is er tot nu toe bekend?

In april 2007 vertrekt James van Achill in Ierland naar Nederland en vindt werk via een uitzendbureau bij staalfabriek Seacap in Oosterhout. Hij woont in die periode in Oosterhout en op de Duivelsbruglaan in Breda.
In augustus 2008 gaat JP met zijn landgenoot James L. bij een bedrijf in Someren aan de slag. JP woont drie weken in een hotel in Someren. Daarna verhuist hij naar camping De Somerense Vennen in Lierop. Buiten werktijd bezoekt hij uitgaansgelegenheden in Someren en Eindhoven.
Op 17 oktober is de klus in Someren klaar. JP vertrekt naar Breda en James L. naar Rotterdam. Ze zoeken beiden naar nieuw werk.
JP komt terecht in een pension / B&B aan de Duivelsbruglaan in Breda.
JP heeft op 21 oktober 2008 één dag gewerkt voor een bouwbedrijf in Terheijden maar is na die dag weggestuurd of vertrokken, het is onduidelijk waarom dit werk al na één dag ophield.
Op 22 oktober telefoneert James diverse keren met de eigenaar van het bouwbedrijf in Terheijden en met diverse uitzendbureaus in zowel Nederland als Ierland. Ook probeert hij tevergeefs contact te krijgen met landgenoot James L., die na het afronden van de klus in Someren naar Rotterdam is vertrokken. JP zou gezien zijn op een feest in een kroeg in het centrum van Breda en later in het uitgaansleven van de Bredase wijk Teteringen.
Op 23 oktober 2008 zit JP zonder geld en doet een beroep op zijn familie: hij vraagt zijn ouders om geld over te maken naar zijn rekening. Zijn ouders maken geld naar hem over wat hij opneemt bij een Travelex-filiaal nabij het Centraal Station van Breda. Hij heeft daarmee onder andere het tegoed op zijn mobiele telefoon opgewaardeerd. Hij checkt die dag uit bij het pension.
Hij zou Kerst 2008 bij zijn familie in Ierland vieren en hij had een ticket in zijn bezit voor een vakantie op Ibiza eind 2008.

De verdwijning van James

JP belde frequent met zijn familie. Toen zijn familie in de gaten had dat er iets mis was, zijn ze direct op het vliegtuig gestapt naar Nederland en zijn een zoekactie gestart in Breda, zonder enig resultaat.
Sinds de laatste geldopname door James zelf is zijn bankrekening niet meer gebruikt, ook is niet meer met zijn telefoon gebeld. Sinds 23 oktober 2008 loopt het spoor dood en is zijn familie in een hel beland.

Signalement

James (huidige leeftijd 34 jaar) heeft rood krullend haar, een slank postuur en brede schouders. Hij draagt altijd een spijkerbroek, t-shirts en een trui met capuchon. Hij heeft de gewoonte om met zijn mouwen over zijn handen te lopen. De familie van JP heeft een Facebook pagina over James Grealis aangemaakt.

Informatie:
Naam: James Patrick Grealis
Geboortedatum: 14 maart 1984
Huidige leeftijd: 34
Lengte: 1.78m
Haarkleur: Rood
Ogen: Blauw
Geslacht: Man

Tips?

Wie heeft James Grealis na 23 oktober 2008 nog gezien? Wie heeft tips die duidelijkheid kunnen geven wat er met James gebeurd is of waar hij kan zijn?

Alle informatie die kan helpen om deze zaak op te lossen is welkom. Tips kunnen worden doorgeven via:
Ons tipformulier (mag anoniem)
Per post: Stichting ZoekJeMee – Saturnusstraat 60/Unit 73 – 2516AH Den Haag
Opsporingstiplijn politie: 0800-6070
Meld Misdaad Anoniem (M): 0800-7000

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *