Willemijntje van der Meer (77) – cold case

Vermist uit Amsterdam: Willemijntje van der Meer (cold case)

Vermist uit: Amsterdam
Vermist sinds: 02-01-1978
Volledige naam: Willemijntje van der Meer
Roepnaam: Willemijntje
Geslacht: Vrouw
Geboren: 26-06-1941 te Voorburg
Lengte: 1.67
Huidige leeftijd: 77
Ogen: Blauw
Haar: Blond
Overig: Willemijntje heeft een litteken van een brandwond op haar scheenbeen.

Willemijntje van der Meer heeft op 2 januari 1978 haar woning aan de Gilles van Ledenberchstraat Amsterdam Oud-West verlaten. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Van haar vermissing is op het Amsterdamse bureau op 3 januari 1978 aangifte gedaan. Het politieonderzoek heeft destijds niets opgeleverd.
Wel is destijds bekend geworden dat Willemijntje kort voor haar verdwijning in haar huis naar haar paspoort heeft gezocht. Willemijntje was toen getrouwd en had zes kinderen in de leeftijden van 6 t/m 14 jaar.

Een ander opvallend detail is, dat kort na de vermissing twee mannen aan het huisadres zijn geweest om foto(albums) te vragen. De kinderen, die op dat moment alleen thuis waren, dachten dat de twee heren van de politie waren. Achteraf bleek dat de politie nooit om deze albums heeft gevraagd.

ZoekJeMee besteedt aandacht aan deze oude zaak, in de hoop dat 36 jaar na deze mysterieuze vermissing nieuwe informatie verkregen kan worden waarmee deze vermissing alsnog opgelost kan worden. Een ieder die informatie heeft, kan zich wenden tot de Nationale Politie op telefoonnummer 0800-6070, of (eventueel anoniem) het tipformulier invullen. Ook kan geschreven worden naar:
Stichting ZoekJeMee
Saturnusstraat 60 Unit 73
2516 AH Den Haag
Vanzelfsprekend wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.