Meryem Ulusoy (43) – cold case

Vermist uit Den Haag: Meryem Ulusoy (cold case)

De zus van Meryem Ulusoy heeft ons gevraagd deze vermissing opnieuw onder de aandacht te brengen, enerzijds om te voorkomen dat deze vermissing wordt vergeten, anderzijds in de hoop nieuwe tips te ontvangen die kunnen leiden naar informatie over de verblijfplaats van Meryem.

Het gaat om een vermissing uit 2001, 16 september om precies te zijn. Ruim 17 jaar geleden. Om een referentiepunt uit deze periode te geven die kan helpen om welke periode het gaat: 5 dagen voor deze vermissing vonden de aanslagen van 11 september 2001 in de VS plaats. Dat staat los van deze vermissing, maar mogelijk helpt dat burgers zich te herinneren hoe de dagen na de genoemde aanslagen verliepen.

Roepnaam: Meryem
Volledige naam: Meryem Ulusoy
Vermist sinds: 16 september 2001
Geboortedatum: 04-01-1975
Leeftijd ten tijde van vermissing: 26
Huidige leeftijd: 43
Lengte: 1.65
Haar: zwart, halflang met slag
Oogkleur: donkerbruin met zware wenkbrouwen
Geslacht: Vrouw
Huidskleur: licht getint (van oorsprong Turkse)
Kleding: meestal in het zwart
Postuur: normaal
Bijzonderheden: draagt meestal een hoofddoek, slechtziend (heeft lenzen en een bril)

Meryem werd kort voor haar vermissing weduwe en heeft twee kinderen.

Meryem is op 16 september 2001 niet teruggekeerd van haar werk. Ze werkte bij een bloemenkas in regio Den Haag. Nadien is niets meer van haar vernomen. Meryem had geen geld bij zich en haar paspoort heeft de Politie later gevonden. Aangenomen wordt dat ze Nederland niet heeft verlaten.
Meryem woonde in een huurwoning in de Schilderswijk en had een behoorlijk bedrag aan spaargeld. Er is sinds haar verdwijning geen geld opgenomen of gepind.

Volgens de familie van Meryem is eerwraak zo goed als uitgesloten. In deze cultuur is het gebruikelijk dat na eerwraak een lichaam ook getoond wordt. Het is immers een waarschuwing.

Laatste nieuws: In samenwerking met het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP) van de Nationale Politie, heeft Stichting ZoekJeMee het verzoek gedaan om de zaak door het zogenaamde Cold Case team van de Haagse Politie opnieuw te laten onderzoeken. Vanuit dit team zal binnen afzienbare tijd de zaak opnieuw tegen het licht gehouden worden.

Heb je tips die kunnen leiden tot de verblijfplaats van Meryem? Bel 0800-6070 (KLPD) of gebruik (eventueel anoniem)  ons tipformulier.