Dirk van den Belt vertrok op zondag 8 april 2018 om 8.30 uur uit zijn woning in Kampen om te gaan wandelen, zoals hij wel vaker deed. Deze keer kwam hij echter niet terug naar huis, maar nam hij -zoals later uit camerabeelden bleek- de trein naar Alkmaar. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Dirk is op maandag 8 oktober precies een half jaar vermist.

De toen 81-jarige Dirk van den Belt (als hij nog leeft, is hij nu 82) liet die bewuste zondag zijn telefoon en pinpas thuis achter. Hij had wel contant geld bij zich. Daarmee betaalde hij op station Kampen Zuid de reizigers die op zijn verzoek een treinkaartje naar Alkmaar voor hem kochten.

Om 11.00 uur is Dirk gezien op station Duivendrecht. Zijn aanwezigheid daar is geregistreerd door bewakingscamera’s. Om 12.06 uur checkte hij uit op station Alkmaar. Ook daar werd Dirk duidelijk in beeld gebracht door camera’s. Wat er daarna is gebeurd, is tot nu een groot vraagteken. Dirk van den Belt lijkt vanaf dat moment van de aardbodem te zijn verdwenen.

Waarom Dirk naar Alkmaar reisde is voor zijn familie een mysterie, zo blijkt uit hun verhalen in de media. Voor zover zij wisten had hij daar geen bekenden.

Inmiddels is Dirk van den Belt een half jaar weg. Al die tijd is er geen teken van leven meer geweest. De familie liet onlangs in een interview met RTV Oost weten geen hoop meer te hebben dat Dirk nog in leven is. “Eigenlijk hopen we alleen nog maar dat zijn lichaam wordt gevonden zodat we een afscheid kunnen organiseren”, verklaarde zijn kleindochter tegenover RTV Oost.

Een overzichtelijke visuele tijdlijn van de vermissing van Dirk van den Belt is te bekijken op de website van de Stentor.

Weet jij waar Dirk van den Belt is of wat er met hem gebeurd is? Neem dan via de (gratis) opsporingstiplijn 0800-6070 contact op met de politie of geef het door via het tipformulier op onze website.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *