Recordaantal kinderen vermist

Elk jaar raken vele kinderen vermist op het strand. In 2018 was er, helaas, weer een nieuw record met het aantal vermiste kinderen op het strand van Scheveningen. Scheveningen kent het drukste strand langs de Nederlandse kust. Het afgelopen jaar zijn hier maar liefst 169 kinderen vermist geraakt tijdens een dagje langs de Nederlandse kust. Het gaat hierbij om het aantal geregistreerde vermissingen bij de politie en HVRB (Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade). Het totale aantal ligt nog hoger omdat ook de strandtenthouders een groot aantal kinderen heeft opgevangen (meer dan 50 kinderen). Hierdoor komt het aantal vermissingen over de tweehonderd heen. Deze kinderen zijn gemiddeld tussen de 10 en 40 minuten vermist. De leeftijden variëren tussen de 3 en 11 jaar.

Het kinderpolsbandjesproject

Om het aantal kindvermissingen terug te dringen is het Kinderpolsbandjesproject van start gegaan. Dit project is door de Scheveningse politie opgezet. Daarnaast is er een samenwerking gestart met strandtenthouders, HVRB en de Reddingsbrigade Nederland. De Gemeente Den Haag heeft zich aangesloten als sponsor en later hebben ook verschillende hotels, BKS Parking en de HTM zich bij het project aangesloten.

Waar haal je een 06-polsbandje?

Zaterdag 1 juni 2019 om 11.00 uur luidt het startschot van deze actie. Het eerste polsbandje zal deze dag officieel omgedaan worden. Vanaf dat moment zijn de bandjes gratis af te halen bij de posten van de reddingsbrigade en politie. Ook zijn de bandjes te krijgen bij de deelnemende strandtenten en hotels in Scheveningen.

De gratis polsbandjes zijn online verkrijgbaar op de website van de Reddingsbrigade.

Eventueel is er via de webshop een duurzamer 06-polsbandje te bestellen die vaker te gebruiken is. Je vindt deze polsbandjes in de webshop van de Reddingsbrigade.

Meer informatie

Voor informatie over deze 06-polsbandjes actie van Politie Scheveningen heeft de politie een folder beschikbaar gesteld: Polsbandjesactie 2019 (PDF).

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *