John Power is sinds 9 juni 2018 spoorloos

De familie van een 20-jarige Ier die bijna een maand geleden in Maastricht vermist raakte, heeft om hulp gevraagd bij het opsporen van hun zoon. John Power verhuisde 18 maanden geleden naar Maastricht. John gaf aan op 9 juni 2018 om 04:30u op de Flixbus te stappen richting Berlijn.

Wanhopig om zijn zoon te vinden, deed zijn vader, Michael Power, een emotionele oproep op Liveline en vroeg luisteraars van RTE Radio 1 hem te helpen zijn zoon te vinden, die inmiddels al vier weken vermist wordt.

Michael Power zegt bezorgd te zijn, vertelt dat John ‘stil is’ op alle sociale media en geen berichten stuurt naar vrienden en familie, ze zijn allemaal ‘zeer bezorgd’ over dit ‘ongewone’ gedrag.

‘In de nacht van zijn verdwijning had hij een feestje en hij besloot ineens dat hij naar Berlijn zou gaan. We zijn erg ongerust omdat de politie in Maastricht een onderzoek naar hem als vermist persoon is gestart en hij nu op Interpol staat.’

Vader van John Power nu in Maastricht

Op vrijdag 6 juli vloog de vader van John Power naar Maastricht om te zien of hij iemand kan vinden met informatie over de verdwijning van zijn zoon, hij zei dat hun angst is dat ‘er iets met hem is gebeurd’.

Father of Irishman missing in Holland travels to search for his son

Michael Power deed een beroep op mensen met connecties in Berlijn of Maastricht om de informatie over de vermissing van zijn zoon te delen. Vader zegt dat zijn zoon aan het werk was in de DJ-rave-scène en vroeg iedereen die hem kent van de clubs om contact op te nemen.

‘Alle informatie die kan helpen zijn laatste verblijfplaats te kunnen bepalen, zou ons kunnen helpen om te begrijpen waar hij zich bevindt, en of hij hulp nodig heeft.’

Met betrekking tot zijn angst zegt Michael Power: ‘Hij is een super slimme kerel, maar hij kan ook een duistere kant hebben, en daar maken we ons zorgen over … heeft iets hem aangegrepen? Of komt hij op een plek die hij niet aankan? Of is hij ergens waar hij zich niet tot anderen kan wenden en verdwaald is?’

Onderzoek naar vermissing

De overheid in Maastricht bekijkt de CCTV-beelden van de busstations, maar de heer Power zegt dat ze niet kunnen uitsluiten dat hij in Duitsland is.

Michael Power probeert zijn Gmail-account te benaderen om te kijken of er de afgelopen weken wel activiteit is geweest, maar er zijn privacywetten die hindernissen opwerpen en John heeft onlangs ook zijn mobiele telefoon verkocht.

Tegen iedereen die familie in Berlijn heeft en misschien iets gehoord heeft, zegt vader: ‘Ik zou een beroep willen doen op je luisteraars om contact op te nemen als ze in Maastricht of Berlijn zijn geweest, die zeggen “we zijn die kerel tegengekomen en hij is veilig”.

Hoe kun je helpen?

  • Deel het vermissingsbericht van John Power op social media, hoe meer mensen deze vermissing zien hoe groter de kans dat iemand het ziet die John Power heeft gezien of informatie heeft over zijn verblijfplaats of welzijn
  • Heb je familie/vrienden/relaties in Duitsland (regio Berlijn): breng de vermissing bij hen onder de aandacht en vraag of ze willen helpen het bericht verder te verspreiden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *