De Ier John Power, die sinds 9 juni 2018 wordt vermist, is voor het laatst gezien in Nederland, in Maastricht.

John hoogstwaarschijnlijk in Duitsland

De vader van vermiste Ier John Power (20), Michael Power, heeft in een interview op de Ierse radio verteld dat ze John’s bewegingen zijn nagegaan. Michael Power deed vorige week nog een emotionele radio-oproep aan iedereen die iets wist over de verblijfplaats van zijn 20-jarige zoon, die voor het laatst in Nederland was gezien, om hem te helpen hem te vinden.

Vandaag keerde Michael terug naar de radiozender RTE’s Liveline, en vertelde hij aan Joe Duffy dat ze ‘goed nieuws hadden’. Zijn bezoek aan Maastricht heeft hem de bevestiging opgeleverd dat John Maastricht heeft verlaten. Tot op heden was bekend dat John een busticket had geboekt naar Berlijn, echt was onduidelijk of hij ook daadwerkelijk was opgestapt. Nu is duidelijk geworden dat John de bus inderdaad is ingestapt, wat de kans groter maakt dat hij in Duitsland is.

John vertrok met Flixbus naar Duitsland

Na vorige week naar Nederland gereisd te zijn, zei hij dat ze nu de bevestiging hebben gekregen dat John met een late nachtbus naar Berlijn is vertrokken en waarschijnlijk in Duitsland is. Michael vertelt dat hij uit zijn onderzoek heeft kunnen herleiden dat zijn zoon uit de Limburgse hoofdstad op de bus naar Duisburg zou zijn gestapt en vervolgens naar Berlijn zou zijn doorgereisd.

‘Het goede nieuws is dat we bevestiging hebben dat hij is vertrokken en ook in de Flixbus is gestapt. We hebben een senior adviseur om het verloop te bekijken en de informatie door te geven aan de politie,’ zei hij. Michael Power en zijn vrouw vertrokken op vrijdagavond naar Duisburg en reisden zaterdag naar Berlijn om hun zoon te zoeken. Ze hebben flyers verspreid met John’s foto en vragen mensen naar hem uit te kijken.

Oproep: ‘Wie zag John op 9 juni in de bus naar Berlijn?’

Michael Power hoopt dat iemand John op 9 juni in de bus naar Berlijn heeft gezien of weet waar hij naartoe is gegaan, en doet een dringend verzoek aan iedereen die iets van weet om hen te helpen hun zoon te vinden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *