Vermissingen

Vrijwel dagelijks krijgen we bij ZoekJeMee meldingen van vermissingen binnen. Meestal van de politie, soms via onze eigen website van familie. Vaak gaat het om kortdurende vermissingen, gelukkig meestal met positieve afloop. En heel soms krijgen we te maken met een vermissing die al vanaf het begin raadselachtig is en heel lang duurt. Dat was het geval bij de vermissing van Fiona Meiland uit Emmen. Elke vermissing heeft z’n eigen verhaal. Dit is het verhaal van de vermissing van Fiona Meiland.

Fiona Meiland

Op 29 december 2017 meldde de moeder van Fiona via onze website haar vermissing. Nadat wij volgens ons protocol de vermissing hadden gecheckt bij de politie hebben wij telefonisch contact opgenomen met de moeder om zo veel mogelijk belangrijke details in onze vermissingsberichten op social media te kunnen vermelden.

Fiona verliet op 18 december de instelling voor begeleid wonen in Emmen. Ze had haar begeleidster verteld dat ze naar een klooster in Heiloo ging voor een tien dagen durende retraite. Achteraf bleek dat ze daar maar 1 nacht is geweest en op 19 december in alle vroegte is vertrokken. Toen Fiona op 29 december niet terugkeerde in de instelling voor begeleid wonen, heeft haar begeleidster haar als vermist opgegeven bij de politie in Emmen. Die deed aanvankelijk weinig met de melding. Na een week of twee kreeg rechercheur Eric Anspach de zaak in handen en hij zorgde ervoor dat het onderzoek in een stroomversnelling kwam. Intussen hield de politie in Alkmaar al een grootschalige zoekactie in de duinen bij Castricum omdat daar de telefoon van Fiona was gepeild. Hoofdagent Virgil de la Haye van politie Alkmaar deed daarvan verslag op social media.

Rechercheur Anspach betrok ook ZoekJeMee in het organiseren van een zoektocht in Castricum. Mede dankzij onze goede band met Stichting Reddingshonden RHWW, die ook andere hondengroepen inschakelde vanuit de SRO, kon er op 4 februari 2018 in het duingebied van Castricum een grootschalige zoekactie worden gehouden met bijna 50 honden. Ook ZoekJeMee en het Veteranen Search Team waren bij de zoektocht betrokken. Er werd echter geen spoor van Fiona gevonden.

Daarna werd het stil rond de verdwijning van Fiona. Zo af en toe kwam er via onze website nog wel een tip binnen dat ze ergens zou zijn gezien, maar geen enkele keer leidde dit tot resultaat. ZoekJeMee onderhield wekelijks telefonisch contact met de moeder van Fiona die een half jaar leefde tussen hoop en vrees. Leefde haar dochter nog of lag ze ergens dood in de duinen? Deze vraag kwam tijdens de gesprekken vaak aan de orde.

Tot zondag 3 juni 2018 via de website van ZoekJeMee een tip binnenkwam vanuit Frankrijk. Het was de GOUDEN tip. Fiona is terecht en inmiddels is er ook contact geweest tussen Fiona en haar moeder. Fiona is direct na haar vertrek uit Heiloo met openbaar vervoer naar Lourdes gereisd.

Hoe het verder zal gaan, is nu uiteraard nog niet bekend. Maar dat is ook niet van belang. Fiona is terecht. Daar gaat het om.

Onze berichten over Fiona op social media zijn de gehele periode massaal door onze volgers gedeeld. Wij zijn hen daar heel erg dankbaar voor. We hebben in deze vermissingszaak de samenwerking met de politie en de hondengroepen als zeer positief en nuttig ervaren. Samen staan we sterk.

One Response to Fiona Meiland na een half jaar terecht
  1. Blij dat ze terecht is en hoop dat alles goed gaat komen sterkte en succes


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *