Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat de lichamen van Ruben en Julian werden gevonden. Ze werden dagenlang vermist en deze vermissing heeft voor veel beroering gezorgd in heel Nederland. De vermissing van de broertjes uit Zeist is het startpunt geweest voor de oprichting van Stichting ZoekJeMee.

We hebben deze memorabele dag aangegrepen om bekend te maken dat we ons condoleanceregister voor Ruben en Julian hebben geschonken aan het Meertens Instituut in Amsterdam.

Het condoleanceregister zal onderdeel gaan uitmaken van de collecties van het Meertens Instituut, en mogelijk gebruikt gaan worden voor onderzoek naar collectieve rouw.

Resultaten van dergelijke onderzoeken worden gepubliceerd in wetenschappelijke bladen. Zulke publicaties helpen deskundigen bij het herkennen van gedragspatronen, het in goede banen leiden van (collectieve) emoties en allerlei vormen van hulpverlening. We vonden het een goed idee om op deze manier het register een goede en zinvolle bestemming te geven waarbij de uitkomsten van eventueel onderzoek ook weer ten goede komen aan het grote publiek.

Met het Meertens Instituut wordt overlegd hoe de persoonsgegevens in het register zo goed mogelijk kunnen worden beschermd.

Een nadere toelichting over deze schenking en het Meertens Instituut vind je in het artikel
Meertens Instituut ontvangt condoleanceregister voor de broertjes Ruben en Julian

Heb je vragen over het condoleanceregister of over de schenking aan het Meertens Instituut? Neem contact met ons op via e-mailadres vragen@zoekjemee.nl of bel naar 085-0606225.

Foto: de historische kaartenbakken van het Meertens Instituut (door Femke Niehof)

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *